Ontdek hoe stressbestendig jouw organisatie is

De voordelen om het stressniveau van jouw organisatie te meten:

 • Verbeterde productiviteit
  Een hoger stressbestendigheidsniveau in je organisatie leidt tot een verbeterde productiviteit, omdat werknemers beter in staat zijn om met stressvolle situaties om te gaan en hun taken effectief uit te voeren.

 • Verminderd ziekteverzuim
  Door stressbestendigheid te meten en te verbeteren, kun je het ziekteverzuim in je organisatie verminderen. Werknemers die beter omgaan met stress hebben over het algemeen een betere gezondheid en zijn minder vaak afwezig.

 • Hogere werknemerstevredenheid
  Wanneer werknemers zich gesteund voelen in het omgaan met stress op het werk, leidt dit tot een hogere werknemerstevredenheid en betere werknemersbetrokkenheid.

 • Verbeterde teamdynamiek Een stressbestendige werkomgeving bevordert positieve teamdynamiek, omdat werknemers elkaar ondersteunen en samenwerken om uitdagingen aan te gaan.

 • Betere besluitvorming
  Stressbestendige werknemers zijn in staat om helder te denken en weloverwogen beslissingen te nemen, zelfs onder druk. Dit leidt tot betere besluitvorming op alle niveaus binnen de organisatie.

De test is gebaseerd op het RAW business model

Het RAW business model, kort voor Risico, Acceptatie en Weerstand, biedt een gestructureerde aanpak om de stressbestendigheid van organisaties te meten en te verbeteren. De test is gebaseerd op dit model, en het proces omvat het beantwoorden van 10 stellingen op een schaal van 1 tot 5.

Risico
De stress test identificeert potentiële stressfactoren en uitdagingen waarmee jouw organisatie kan worden geconfronteerd. Elke stelling belicht een aspect van risico binnen je organisatie, zoals tijdsdruk, communicatieproblemen of veranderende marktomstandigheden.

Acceptatie
Na het identificeren van risico’s worden de antwoorden geëvalueerd om te bepalen in hoeverre de organisatie deze risico’s erkent en accepteert als onderdeel van haar organisatiecultuur. Een hogere score op de stellingen impliceert een grotere mate van acceptatie van stress en risico’s.

Weerstand
De eindscore van de quiz weerspiegelt de weerstand van de organisatie tegen stress en risico’s. Dit wordt berekend op basis van de antwoorden op alle stellingen, waarbij hogere scores aangeven dat de organisatie beter in staat is om stressvolle situaties te weerstaan en effectief te reageren op uitdagingen.

Door het RAW business model toe te passen op de stressbestendigheidstest, kunnen organisaties een dieper inzicht krijgen in hun vermogen om stress te hanteren en risico’s te beheren. Dit stelt hen in staat om gerichte maatregelen te nemen om de veerkracht en efficiëntie te verbeteren, waardoor ze beter voorbereid zijn op de dynamische en veeleisende zakelijke omgeving van vandaag.  

Start nu met het verbeteren van uw organisatorische veerkracht. Klik hier om uw stressbestendigheidstest te beginnen en zet de eerste stap naar een robuustere bedrijfscultuur.

Stressbestendigheid test

Hecht jij ook veel belang aan welzijn op het werk?

We stellen je graag onze applicatie voor. Zo maken we samen de beste versie van je medewerkers en van je organisatie.