Creëer Je Eigen Bedrijfsbos: Een duurzame stap voorwaarts met Bevoy

In een wereld waar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer aandacht krijgen, is het concept van een bedrijfsbos een innovatieve manier om als bedrijf een positieve impact te maken. In dit artikel duiken we in de voordelen van bomen planten voor bedrijven en hoe je met de Bevoy-app je eigen bedrijfsbos kunt aanleggen.

Waarom een Bedrijfsbos met Bevoy?

Een bedrijfsbos is niet alleen een investering in het milieu, maar ook in het welzijn van je medewerkers. Het biedt een tastbare manier om als bedrijf je ecologische voetafdruk te verkleinen, een positieve werkomgeving te creëren en medewerkers een duwtje in de rug te geven om meer te bewegen.

Voordelen van een Bedrijfsbos

Hoe het Bedrijfsbos met Bevoy Bijdraagt aan Welzijn

Naast de milieuvoordelen kan het planten van bomen ook bijdragen aan het welzijn van medewerkers. Het stimuleert een actievere levensstijl en biedt een gevoel van voldoening en gemeenschap, vooral als het wordt gedaan als onderdeel van een teamuitdaging of bedrijfsevenement.

Met de Bevoy-app kunnen collega’s Lifecoins verdienen door deel te nemen aan activiteiten zoals wandelen, fietsen en mediteren. Deze Lifecoins kunnen vervolgens worden omgezet in het planten van bomen voor je eigen Welzijnsbos. 

Maar dat is nog niet alles; de app maakt het ook mogelijk om tijdens de Welzijnsbos-campagne welzijnsmetingen uit te voeren en de wettelijk verplichte psychosociale voordelen in kaart te brengen. Dit zorgt voor een holistische benadering die niet alleen het milieu ten goede komt, maar ook het welzijn van je collega’s bevordert en voldoet aan wettelijke vereisten.

 

Het Eerste Welzijnsbos: Een Baanbrekend Succes

Het Welzijnsbos was de eerste campagne die Bevoy heeft georganiseerd om bedrijfsbossen aan te planten. Het doel was om op zes weken tijd zoveel mogelijk bomen te planten door te stappen, te fietsen, te bewegen of te mediteren. Dit initiatief was niet alleen gericht op het verbeteren van de gezondheid van de collega’s maar ook op het maken van een positieve impact op het milieu. Klik hier voor meer informatie over het Welzijnsbos.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Dankzij het succes van deze campagne, is het nu voor elke organisatie mogelijk om hun eigen bedrijfsbos aan te planten, volledig afgestemd op hun budget, timing en andere specifieke wensen. Het bedrijfsbos biedt een unieke combinatie van duurzaamheid, verder gaand dan traditionele herbebossingsinitiatieven, en welzijn.

Sfeerbeelden welzijnsbos

Je eigen "Welzijnsbos" met Bevoy

Klaar om Duurzaamheid en Welzijn te combineren in jouw organisatie?

Je begrijpt als geen ander het belang van een gezonde en duurzame werkomgeving. Waarom deze twee niet combineren in één krachtig initiatief? 

 

Met de Bevoy-app wordt het mogelijk om je eigen bedrijfsbos aan te leggen, een win-win voor zowel het welzijn van je collega’s als voor de planeet.

🌳 Neem Contact op voor een Kennismakingsgesprek 🌳

Of bekijk de site van het welzijnsbos en schrijf je in

Deel het artikel

Facebook
LinkedIn

Mis geen enkel nieuw artikel

Bekijk ook dit

omgaan met stress

Effectiever omgaan met stress op het werk

Leren hoe om te gaan met stress op het werk is essentieel voor zowel medewerkers als voor het succes van het bedrijf. Dit artikel biedt concrete strategieën en tips om je te helpen effectief met werkgerelateerde stress om te gaan.

Lees meer

Hecht jij ook veel belang aan welzijn op het werk?

Bespreek je welzijnsuitdaging met ons team en leer onze aanpak kennen tijdens een gesprek van 30 minuten.