Het belang van een B Corp-certificaat voor jouw onderneming

In een wereld waarin duurzaam en ethisch zakendoen steeds belangrijker wordt, is het B Corp-certificaat een essentiële erkenning voor bedrijven. Maar wat betekent dit certificaat precies, en waarom is het zo waardevol voor jouw onderneming?

Wat houdt een B Corp-certificaat in?

Een B Corp-certificaat wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen van geverifieerde sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoording. 

Het certificaat, uitgegeven door de non-profitorganisatie B Lab, erkent bedrijven die niet alleen financiële winst nastreven, maar ook een positieve impact hebben op mens en milieu.

b-corp certificaat

De voordelen van een B Corp-certificaat

Het verkrijgen van een B Corp-certificaat

Het verkrijgen van een B Corp-certificaat begint met een grondige zelfbeoordeling via de B Impact Assessment tool. Bedrijven moeten minimaal 80 van de 200 punten scoren om in aanmerking te komen. 

Het proces vereist inzicht in en documentatie van je bedrijfspraktijken op gebieden zoals governance, medewerkers, gemeenschap, milieu en klanten.

Evaluatiecriteria van de Beoordeling

De Reis naar B Corp

Het verkrijgen van een B Corp-certificaat is een significante prestatie die aantoont dat jouw bedrijf leiderschap toont in duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Door de integratie van Bevoy in je bedrijfsprocessen, kun je niet alleen je kansen vergroten om dit prestigieuze certificaat te behalen, maar ook bijdragen aan een positieve impact op de wereld.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Bevoy om te verkennen hoe we jullie pad naar B Corp-certificering kunnen ondersteunen.

Deel het artikel

Facebook
LinkedIn

Mis geen enkel nieuw artikel

Bekijk ook dit

omgaan met stress

Effectiever omgaan met stress op het werk

Leren hoe om te gaan met stress op het werk is essentieel voor zowel medewerkers als voor het succes van het bedrijf. Dit artikel biedt concrete strategieën en tips om je te helpen effectief met werkgerelateerde stress om te gaan.

Lees meer

Hecht jij ook veel belang aan welzijn op het werk?

Bespreek je welzijnsuitdaging met ons team en leer onze aanpak kennen tijdens een gesprek van 30 minuten.