De Kracht van Wandelen: Een Stap Richting een Langer Leven

Het is algemeen bekend dat wandelen goed is voor onze gezondheid. Maar hoeveel stappen moeten we dagelijks zetten om de voordelen echt te ervaren? Dankzij recent onderzoek hebben we nu een duidelijker antwoord.

Heb je echt 10.000 stappen nodig voor een gezonder leven?

Uit de grootste studie ooit naar het nut van wandelen blijkt dat je niet per se 10.000 stappen per dag hoeft te zetten. Al bij 3967 stappen per dag vermindert de kans op vroegtijdig overlijden. 

En zelfs bij een minimum van 2337 stappen is de kans op overlijden door hart- en vaatziekten al kleiner dan bij mensen die nauwelijks bewegen.

Meer Stappen, Meer Levensjaren

Het onderzoek toont aan dat hoe meer je loopt, hoe langer je gemiddeld leeft. Voor elke extra 500 tot 1000 stappen die je dagelijks zet, vermindert de kans op overlijden. En er is geen bovengrens aan de voordelen van wandelen. Zelfs bij 20.000 stappen per dag zijn er nog steeds gezondheidsvoordelen.

Waarom Dit Belangrijk is voor HR

Een zittende levensstijl is een groeiend probleem, vooral in welvarende landen. Met 37% van de mensen in rijkere landen die onvoldoende bewegen, is het cruciaal voor HR-managers om welzijnsprogramma’s te implementeren die beweging stimuleren. De voordelen zijn vooral opmerkelijk voor jongere werknemers, wat kan bijdragen aan een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

De Rol van Beweging in de Moderne Wereld

Te weinig beweging is nu de vierde grootste doodsoorzaak wereldwijd. En met de recente pandemie zijn mensen nog minder actief geworden. Deze studie benadrukt het belang van beweging voor de algehele gezondheid.

Verbeter Je Welzijn en Verdien Lifecoins met de Bevoy App!

We weten allemaal dat wandelen goed is voor onze gezondheid. Maar wist je dat je met de Bevoy app niet alleen je welzijn kunt verbeteren, maar ook beloond kunt worden voor je inspanningen?

Met de Bevoy app kunnen medewerkers elke dag werken aan hun welzijn door de Bevoy cirkel te vullen. Hoe? Door te wandelen, fietsen, sporten of mediteren. Of zelfs een combinatie van deze activiteiten! Zet 10.000 stappen en je cirkel is compleet. Maar je kunt ook een mix maken van stappen, sporten, fietsen en mediteren om je dagelijkse doel te bereiken.

 

Deel het artikel

Facebook
LinkedIn

Mis geen enkel nieuw artikel

Bekijk ook dit

Hecht jij ook veel belang aan welzijn op het werk?

Bespreek je welzijnsuitdaging met ons team en leer onze aanpak kennen tijdens een gesprek van 30 minuten.