Langdurig zieken in België: Oorzaken, gevolgen en praktische oplossingen

De toename van langdurig zieken in België is de laatste 15 jaar schrikbarend. Met meer dan een half miljoen personen die kampen met langdurige ziektes als kanker, burn-outs en depressies, zit België in een unieke situatie. "Langdurig zieken België" is een term die nu internationaal wordt herkend.

De toename van het aantal langdurig zieken in België is een zorgwekkende trend.

In 2008 waren er 250.000 mensen gecategoriseerd als langdurig ziek. In slechts 15 jaar is dat aantal verdubbeld naar een half miljoen. Dit tempo van toename suggereert dat, als er geen significante interventies plaatsvinden, we tegen 2035 een aantal van bijna 600.000 langdurig zieken kunnen bereiken.

Wat deze groei nog alarmerender maakt, is de demografische verspreiding. Het zijn niet alleen ouderen die hierdoor getroffen worden. Opmerkelijk is dat jongere vrouwen een aanzienlijk deel van deze statistieken vertegenwoordigen, wat wijst op een dieper liggend, maatschappelijk probleem.

Oorzaken van de toename

John Crombez en zijn onderzoeksteam bij het UZ Gent blijven deze trends onderzoeken om een beter begrip te krijgen van de onderliggende oorzaken en om effectieve interventiestrategieën voor te stellen.

Financiële Gevolgen

De economische impact van de toename van langdurig zieken is niet te onderschatten. De directe kosten voor de sociale zekerheid bedragen momenteel bijna 11 miljard euro per jaar. 

Tegen 2040 wordt verwacht dat deze kosten nog verder zullen stijgen, met projecties die wijzen op een toename tot 2,4% van het BBP. Als we deze trend omrekenen naar concrete cijfers, zouden de kosten kunnen oplopen tot een verbazingwekkende 14 miljard euro per jaar. 

 

Bovendien weerspiegelen deze cijfers slechts de directe kosten en houden ze geen rekening met indirecte kosten. Indirecte kosten kunnen onder andere bestaan uit productiviteitsverlies, het vervangen van zieke werknemers, en verhoogde werklast voor andere werknemers die mogelijk tot verdere gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Oplossingen voor 'Langdurig Zieken België'

Om de toename van langdurig zieken effectief aan te pakken, is een weloverwogen strategie noodzakelijk. Hoewel minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke reeds initiatieven heeft genomen om deze groep sneller weer aan het werk te helpen, vormen deze slechts het startschot. Een reeks diepgaandere acties wordt dringend verwacht.

Oplossingen-langdurig zieken

Conclusie

De toenemende trend van langdurig zieken onderstreept de noodzaak voor bedrijven om proactief welzijnsstrategieën te implementeren. ‘Beter voorkomen dan genezen’ blijft ook in deze context de beste strategie. Voor HR-managers betekent dit een kans om op de voorgrond te treden en echte veranderingen door te voeren. Een gezonde en gemotiveerde medewerker heeft directe voordelen voor zowel de productiviteit als het bedrijfsimago. HR-managers spelen een cruciale rol in het vormgeven van deze toekomst.

Ben je als HR-manager op zoek naar op maat gemaakte oplossingen of wil je sparren over de beste benaderingen voor jouw organisatie? Neem contact met ons op.

Deel het artikel

Facebook
LinkedIn

Mis geen enkel nieuw artikel

Bekijk ook dit

omgaan met stress

Effectiever omgaan met stress op het werk

Leren hoe om te gaan met stress op het werk is essentieel voor zowel medewerkers als voor het succes van het bedrijf. Dit artikel biedt concrete strategieën en tips om je te helpen effectief met werkgerelateerde stress om te gaan.

Lees meer

Hecht jij ook veel belang aan welzijn op het werk?

Bespreek je welzijnsuitdaging met ons team en leer onze aanpak kennen tijdens een gesprek van 30 minuten.